Fa waka?
Blijf op de hoogte en volg Sandra
09 September 2005 | Suriname, Paramaribo
Ik heb al een hangmat aangeschaft. Die ga ik straks maar is ophangen. Wanneer ik touw heb gekocht. Want erg logisch is het hier niet, ik kocht een hangmat en daar zat geen touw bij, en dat verkochten ze dus ook niet ik die winkel. Kan ik weer naar een andere winkel...
En dat fietsen hier... Dat wordt nooit meer iets denk ik. Ik heb dus een fiets gekocht (zie foto) een mooie roze met mandje. Ze rijden hier dus links, dus dan moet ik en op de weg letten en kijken dat ik niet wordt omgereden en kijken naar hoe ik links moet oversteken, dat gaat dus niet. Ik fiets maar gewoon zoveel mogelijk links. En bij een kruispunt stap ik af en ren ik zo snel mogelijk het kruispunt over de straat in waar ik heen moet. Als jullie dat zouden zien....hahah. Ze kennen hier trouwens ook geen fietspaden, dus je wordt vrij snel van de weg gereden. Maar tot nu toe leef ik nog!!!
Op mijn stage moet ik nog wel mijn draai gaan vinden. De mensen zijn superlief en grappig dat wel. Ik leer steeds nieuwe Surinaamse woorden van mijn Javaanse collega. Die taal is zo anders als Nederlands of Engels. Want ik trouwens nu al aan het overnemen ben onbewust is het af en toe gebrekkige Nederlands. Surinaamse gebruiken heel veel de werkwoorden: gaan en zetten. Dus dan zeggen ze bijvoorbeeld: Ik ga jou zeggen... of zet je dat daar i.p.v leg je dat daar. Ook zijn ze mega beleefd en galant hier, deur ophouden, met twee woorden spreken enz. Dus ik zal wel heel beleefd terug komen.
Ik zou jullie zo graag heel Suriname willen laten zien, ik kan zo moeilijk met foto's overbrengen wat ik hier zie en beleef. Het is echt zo'n superland!
Sorry als ik niet iedereen persoonlijk terug kan mailen, de tijd achter het internet gaat zo snel voorbij hier.
Miss you!
Liefs San
ps: De eerste kaartjes en brieven zijn onderweg, ben benieuwd hoe lang het duurt voordat ze in NL zijn.
09 September 2005 - 18:46
Linda:
Hey sandra!!
Echt super om dit allemaal te horen. Ik zit hier maar in dit kikkerlandje op een kantoortje. Maar het gaat wel met mn stage. Maar het is echt leuk om te horen dat je het naar je zin hebt!! Groetjes.... -
09 September 2005 - 18:49
Mama:
IHoi Sansdra,
ik wist niet dat je zo leuk kan schrijven. Tijdens het lezen moest ik wel lachen.
Ik zag je al voor me met je fiets al rennend over een kruispunt.
En wat die regen betreft. Die is hier ook voor de komende dagen voorspel.
Jammer want ik wilde morgen in Utrecht op een terrasje gaan zitten.
Probeer me niet te veel zorgen te maken over de onveiligheid en dat fietsen van jou.
Groetjes en een dikke kus Mama -
09 September 2005 - 18:50
Karlijn:
haaai wijffie, ben egt blij dat je het daar zo leuk vind, je zei zo vaak ja miscchien ben ik na een week al wel weer thuis!
nou kijk eens aan hoe leuk je het daar hebt!
dat fietsen van je zie ik echt al helemaal voor me :) zou niks voor mij zijn ben nogal een kluns zoals je weet haha
zat even bij je foto's te kijken en wat leuk dat wij daar als ex collega's ook gewoon hangen super!!! mis je echt bij de c&a ( en waarom noemen wij het toch altijd DE c&a haha ) elke zaterdag denk ik weer waar is sandra toch...
nou nog heel veel plezier en op je stage komt het wel goed joh is ff wennen
veel liefs karlijn -
09 September 2005 - 19:16
Jdml:
Hallo mijn meisje,
Wil je wel eens ophouden met die vrolijke berichten ! Ik wordt er stik jaloers op ! Je moet toch maar eens uitkijken naar een leuk baantje voor mij daar. Op dit moment val de regen er behoorlijk uit en het onweert. Hoop je binnenkort toch eens uitgebreid te kunnen spreken. Een dikke vette pakkerd en hou je haaks, meisje. -
09 September 2005 - 19:33
Je Kleine Zusje:
Hey Zussie!
Dit is geloof ik de eerste keer dat ik niet de eerste reactie heb gezet,haha!
Ben echt zo blij dat je t zo naar je zin hebt!Echt hoor!en beloof wel dat je terug komt he!:)Ga je nu wel missen hoor!:(
Ben nu ook weer begonnen met school,niet echt leuk maja hoort erbij..
Heb net weer lekker gewerkt..En heb het echt super warm nu!Dus ik ga lekker douchen en dan nog ff wat drinke in de stad!
Hele dikke knuffel en een kus en vergeet ons niet he!:)
Xus Ya Sister:) -
09 September 2005 - 19:33
Sandra & Rudy:
Hey meid,
Wij zijn net je berichtje aan het lezen en we liggen echt dubbel van het lachen! We zijn wel jaloers op je fiets want die zouden we graag willen zien. Echt super om te horen dat het zo goed met je gaat! We zijn echt jaloers..wij zitten nl weer "heerlijk"op school. Meid veel plezier met je salsalessen en de komende week.
Vanavond toosten we samen op jou!
X Rudy en Sandra
(ps. ik, sandra heb iedereen al de groetjes gedaan!) -
09 September 2005 - 19:35
Rudy:
En, dan gaan we samen salsadansen, want da ken ik ok! -
09 September 2005 - 20:04
Ria:
hoi Sandra,wat ziet het er toch allemaal mooi uit vooral door de foto's lijkt alles zo dichtbij.Maar toch even iets te ver om even langs te komen.Je houd ons zo goed op de hoogte en ik ben blij voor je dat je het zo goed maakt.Ga zo door en laat ons maar veel over het mooie Suriname horen en zien.Liefs van Ria en we blijven mailen. -
09 September 2005 - 22:06
Marjolein:
Heej lieverd!Wat goed man al die positieve reacties! En je fiets is erg mooi roze, daar ben ik flink jaloers op! Volgens mij heb je het echt super naar je zin, wat fijn!Geniet maar van alles wat je meemaakt! En denk morgen aan mij, achter de Rabofoon, terwijl jij allemaal leuke dingen doet. Bofferd! Ik denk aan je en ik mis je en ik ben SUPER trots op je!Hele dikke kus van mij -
10 September 2005 - 08:22
Nini:
Supergaaf om je belevenissen te lezen! Ik zou nu zo terug willen naar de tijd dat ik er zat zeg...Fijn om te horen dat je het zo super naar je zin hebt!! Al je ervaringen klinken me echt bekend in de oren, maar je zal het niet geloven je bent het sfeertje eenmaal in Nederland helaas echt snel kwijt!
Veel succes, liefs Nini -
10 September 2005 - 08:49
Claudia:
Hoi Sandra
Sommige verhalen, zijn zo herkenbaar, al zit ik in een totaal ander land. Vorige keer al over die busjes en het getoeter.
En het lekker uiteten elke dag, dat doe ik ook nog steeds, makkelijk en goedkoop. Maakt niet uit als je aankomt, je leeft maar 1x in Suriname!
MC donals is hier ook net zo duur als in NL. Gek is dat he?
Ik vind het leuk om te horen dat je het naar je zin hebt.
Wordt alleen nog maar leuker, naarmate je meer mensen, plaatsen en de taal leert kennen.
xxx Claudia -
10 September 2005 - 16:17
Ad Vd Lely:
Hey Sandra
Ik ben blij dat je het naar je zin hebt! ik ben blij om dat te horen! en ben maar blij dat je daar zit hier regent het namelijk heel veel! Veel plezier op Salsa les en suc6 op je stage. En uumm..dat surinaamse eten leer je dat ook koken daar? kan je dat hier n keer voor ons klaar maken...
Groetjes Ad -
10 September 2005 - 16:21
Suzanne:
Zoals iedereen inderdaad al schrijft,zie ik het helemaal voor me, rennend over de kruising en dat soort dingen. Wel een hele leuke fiets! Ik vind het echt zo ontzettend leuk dat je het naar je zin hebt, echt top. Nou meid, groetjes en tot het volgende verhaal
Groetjes Suzanne -
10 September 2005 - 17:39
Danielle:
He San,
Wat super dat je het zo naar je zin hebt! Heerlijk dat dingen zo kunnen meevallen he! Geniet er lekker van joh en maak je niet druk om dat aankomen lekker genieten van alles om je heen! Ik moet echt lachen om hoe je schrijft wat een lol zie het al voor me op dat kruispunt autorijden zal wel helemaal een ramp zijn al geprobeerd? Nou heel veel plezier he zal snel even een ander mailtje sturen ook gelukkig hebben we het allemaal druk maar leuk!
Groetjes en veel liefs je nichtje -
10 September 2005 - 18:10
Sanne Bongers:
Hay lieve meis, echt super leuk om allemaal te lezen wat je doet joh! Ik ga echt serieus kijken als ik in Aruba ben of ik bij je langs kan komen! Misschien wel met menno samen (die komt een maand) Ook leuk dat je er foto's bij doet, dan kunnen we een beetje zien waar je het over hebt. Nou meis ik hoop dat je tijd nog lang zo leuk mag blijven als nu! Kus sanne -
11 September 2005 - 11:12
Renske:
Daar zit ik dan met met bruine boterham met sandwichspread te lezen over jouw heerlijke broodjes kip en weet ik wat voor meer lekkers... Ik denk dat ik maar snel een ticket ga boeken;) Hebben ze daar nog stageplekken voor fysiotherapeuten over?
Wat fijn om te lezen dat je je zo goed voelt daar. Echt knap dat je de stap hebt genomen. Had eigenlijk nooit verwacht dat jij zomaar dit avontuur zou ondernemen (niet lullig bedoeld hoor!!!). Ik weet ook niet of ik zo'n held zou zijn en in mijn eentje het vliegtuig in zou stappen. Echt heel knap dat jij het wel gedaan hebt. En natuurlijk geweldig dat het daar allemaal zo meevalt. In een huis met Nederlanders, allemaal lieve mensen, mooie omgeving, lekker eten en last but not least... een roze fiets. Het leven is soms zo vurrukkulluk;) Geniet er maar lekker van. Ik kijk uit naar de volgende positieve berichten!
Liefs Rens -
11 September 2005 - 12:10
Chantal:
hai sannie
ik ben echt jaloers op al je verhalen het doet me goed om te lezen dat je het echt naar je zin hebt.
het is echt erg leuk om leke keer als ik op je site kijk iets nieuws van je te horen
kus tallie -
11 September 2005 - 19:14
Kaat:
Hey lieverd! Superleuk jou verhalen! Ook super dat je het zo naar je zin hebt! Geeft niks hoor dat je niet kan terugmailen,ik begrijp helemaal hoe dat gaat hihi...
Dikke kus! -
12 September 2005 - 10:18
Laura:
Hey schat!!!
Je verhalen klinken nog steeds super vet, mooie roze fiets hoor hihi, wel handig. Heb dit weekend voor het eerst helemaal alleen auto gereden was echt super vet, wel raar want niemand die meer zegt hier rechts enz. T ging gelukkig super goed, heb samen met wilmar ook naar gouda gereden is vanaf mij ong. 45 minuten lekker hard op de snelweg hihihi. Al die tripjes klinken ook super leuk en dat lekkere eten. Ben nu op mijn stage ff aant relaxen, maar moet nu weer iets gaan doen, gaan zo lekker eten met zijn alle.
Nog wel NEderlands praten als je terug komt hé hihihi.
Miss yaaaaa!!!
Kussie -
12 September 2005 - 14:18
Sanne Meeuwissen:
Hé San!
Sorry dat ik weer zo laat reageer. Druk met stage he! Ik zie dat je het heel erg naar je zin hebt! Daar ben ik echt blij om! Dan gaat de tijd een stuk sneller denk ik. Met je stage zal het ook allemaal wel goed gaan denk ik! Heb er alle vertrouwen in! Ik ben echt trots op je dat je dit allemaal doet! Ben ook echt super jaloers. Ik wou dat ik de kans ook durfde te pakken, maar je ben een schijterd he. Nog heel veel plezier de komende tijd en we houden contact!
Liefs xxx Sanne Meeuwissen -
12 September 2005 - 19:06
Mieke:
Hoi Sandra,
Erg grappig om je verhaaltjes en avonturen te lezen!!! Leuke foto's!! Nou succes op je stage, en vooral veel succes in dat verkeer!! (Hebben ze daar ook middelvingers?)
Groetjes, Mieke