Schildpadden gespot!
Blijf op de hoogte en volg Sandra
21 Maart 2006 | Suriname, Paramaribo
En nu ik weer op stage zit, schijnt de zon weer volop :S
Zaterdagavond (de enige drogen uren) vaarden we s’nachts naar het natuurreservaat waar de schildpadden hun eieren leggen. Meteen al bij de eerste stap aan land zagen we een schildpad van ongeveer 1 meter een nest maken. Onze gids ging dichter bij haar kijken en vond een zak vol met eieren, waarschijnlijk enkele dagen geleden door een stroper daar verstopt. De eieren waren jammer genoeg allemaal gebroken en oud. Echt verschrikkelijk, al je nagaat dat van de 1 op de 7 schildpadden er maar uit 1 ei een kleintje komt. En dat terwijl 1 schildpad maar 1 keer in de 2 jaar gemiddeld 125 eieren legt. Afgelopen week zijn er stropers uit Frans Guyana opgepakt. De schildpad is namelijk met uitsterven bedreigd en het is een beschermd natuurreservaat.
De schildpadden die wij hebben gezien zijn groene schildpadden, dit is niet de grootste soort, die is namelijk pas in mei/juni te vinden. We struikelden op het strand bijna over de schildpadden zoveel hebben we er gezien. Echt wat een beesten zijn het! Schildpadden mag je alleen van achteren, wanneer ze terug de zee in gaan, fotograferen, aangezien ze anders geen eieren leggen en van schrik deze in het water leggen. Dus heb wel enkele foto’s kunnen maken!
Door al die regen had ik genoeg tijd om na te denken wat je zoal verbruikt in bijna 7 maanden Suriname:
- zo’n 25 hele kippen (ja, ik denk bijna 1 per week, dus als ik terug ben: gehaktballen please!)
- ongeveer 32 uur salsalessen (en ik heb eindelijk na een maand erom zeuren mijn certificaat!)
- 10 djogo’s (ben namelijk al snel overgegaan op de Borgoe cola)
- 56 liter Borgoe....
- dus dan 112 liter cola
- 10 kilo rijst (dus in NL weer aardappelen...)
- 10 kilo kousenband (ja ik wil dan ook andere groenten!!!)
- 100 tostie’s (vanaf januari beschikken we namelijk over een tostie apparaat)
- Ik gok zo’n 500 muggenbulten
- het aantal keer dat ik ben nagefloten, geroepen, getoeterd enz. is ontelbaar
- Zo ook, niet onbelangrijk het aantal uren La Caff dat niet te tellen is!
- En het aantal foto’s ligt denk ik rond de 2000...(dus bereid je daar maar op voor!)
- En verder ben ik 10 kilo aangekomen...(a.u.b. geen opmerkingen hierover!)
Oja ik kwam hier voor stage en had in totaal 139,5 stagedagen (waarvan nu nog 7 te gaan!)
Na dit lijstje kwam ik tot de conclusie dat het nu wel ongeveer tijd wordt om terug naar Nederland te keren.
Heb nog maar 1 weekend in de stad te gaan, aangezien ik mijn laatste weekend nog 2 daagjes weg ga. Botty heeft weer een feestje georganiseerd. Heel het weekend non-stop music in de savanne!
Zie jullie weer over 2,5 week!!!
Liefs San
ps: Hoe is het met de lente in NL?
21 Maart 2006 - 15:23
Foto's komen nog.
kus -
21 Maart 2006 - 15:26
Sandra:
He Sannie, die drank dat ziet er goed uit zeg, jeetje je hebt echt veel op. Daar kan ik niet tegenop. Ik ga je deze week effe een lange mail sturen over hoe mijn weekendje weg was :)!
Geniet nog met volle teugen en ik zie je bijna! Jippie!
kusss -
21 Maart 2006 - 16:15
Mama:
Lieve schat,
Toch nog niet je laatste weekendje weg dus. Ben wel benieuwd naar de foto's.
Vandaag begint de lente, maar qua temperatuur is hier nog niets van te merken.
Bij jou te veel regen, hier te koud. Maar ik geloof heilig dat als jij terugkomt de zon weer gaat schijnen voor iedereen, letterlijk en figuurlijk.
Ben benieuwd hoe je verjaardag zal zijn zo ver weg. Heb je al wat geregeld in la Caff?
Groetjes en een dikke kus Mama -
21 Maart 2006 - 17:46
Danielle:
Hoi hoi!
Hoezo lente????? Wat leuk dat je tot op het allerlaatste moment nog leuke dingen gaat doen waar gaat dat laatste weekendje heen? Dat telt wel door zo zeg met die stagedagen ziet er goed uit was je verslag goedgekeurd? Over 2,5 week alweer leuk hoor dat je terug komt heb ik wel zin in jij inmiddels ook wel hoop ik. Geniet er nog maar lekker heel erg van en ik verheug me al op de foto's (hoeveel zei je nou dat het er waren?) Waarschijnlijk maakt mn oom er wel een mooie collage van kunnen we ons gewoon voor de buis nestelen! Nou heel veel plezier dus nog!
Groetjes Danielle -
21 Maart 2006 - 18:29
Jolein:
Hey Zussie!
Nou om maar te biginnen met jou vraag over de lente...Het is dat ik weet dat deze officieel is begonnen...Want echt lekker weer is het hier nog niet:( Het is nog steeds koud!
Heb vorige week al super leuke slippertjes gekocht bij de H&M, maar voorlopig kan ik ze nog niet aan:S
Het valt me nu trouwens wel op dat 7 maanden toch best wel snel gaan!Je komt alweer bijna thuis!
Wel jammer dat het regende van het weekend,maar het belangrijkste is dat je schilpadden hebt gezien!:D
Lijkt me echt wel mooi om dat te zien!
Bij pappa en Ria was het ook weer gezellig van het weekend, maar wel weer erug kort!:(
Had nog lekkere parfum gekregen en papa's oude digitale camera:)!
Dat was nog voor mijn verjaardag!
Morgen heb ik dat feestje van de Hema, en dan neem ik waarschijnlijk wel het fototoestel mee. Dus dan kan je de foto's van mij en Sandra zien:)
Heb er wel zin in!Er komen topartiesten, ben benieuwd;)!
Ik moet trouwens morgen en vrijdag nog stage lopen en dan zaterdag werken tussen de worsten;) haha en dan zondag weer stage...En dan mag ik maandag weer verder..!Dus geniet jij nog maar voor twee dit weekend!
Je bent ook al weer bijna jarig!!:)
Nou meis ik ga maar eens stoppen!
Dikke Xus!Je zusje! -
21 Maart 2006 - 20:07
Ria:
Hoi Sandra. Wat jammer dat het nu net zo regende dit weekend. Maar ondanks de regen maak je er toch weer een leuk weekend van en weet je altijd weer iets positiefs van te maken. Dit vind ik erg knap van je en ik ben benieuwd hoe de foto's zijn.Dit heb jij toch weer echt meegemaakt en kunnen ze niet meer van je afnemen.
Geniet nog van je laatste weekendje daar en ik wens je alvast een keigave verjaardag toe en dat ze je daar ook erg gaan verwennen.
Nog veel plezier de laatste paar dagen en tot gauw.Liefs van Ria. -
21 Maart 2006 - 20:44
Nicole:
hee meissie
wat een schitterend verhaal weer! je hebt het bijna gedaan! ik ben echt super trots op je... als je terug bent moeten we eens even bijpraten met zijn tweeën. ik heb je echt zoveel te vertellen en ik weet zeker dat jij mij ook alles wilt vertellen.. nog maar 2,5 week. wat gaat de tijd toch snel...
het weer wordt langzaam aan beter. en gister is de lente begonnen.
als je terug bent wil ik alle verhalen horen! tot snel meissie!
dikke kus nicole -
22 Maart 2006 - 18:52
Nini:
Hoeveel van die gave lijstjes je ook maakt..Het zal toch wel erg wennen zijn in Nederland..Ja, ik heb het erg zwaar op dit moment..maar we zetten onze schouders eronder en we kunnen elkaar straks in Nederland misschien een beetje steunen??
Liefs -
22 Maart 2006 - 20:28
Helmy:
Hoi Sandra,wat gaat het toch allemaal snel zo/n stage,voor het weer hoef je niet terug te komen,het is echt koud.Geniet er nog maar van en een fijne verjaardag.Ik hoop dat mijn kaart op tijd was.Heel veel groetjes en een goede reis naar huis.Jac en Helmy -
23 Maart 2006 - 11:48
Ikke:
Ik had gisteravond een BBQ (zie foto), was heerlijk!
Vrijdagavond laatste keer casino. Zaterdag overdag dagje colakreek, met hopelijk zon! Zaterdagavond komt De Dijk optreden, gratis entree, lijkt me lachen! Dus mijn weekend zit weer vol!!!
Fijn weekend alvast!
Liefs San -
23 Maart 2006 - 11:53
Joost:
hier is de lente langzaam op gang aan het komen.
heb al wel paar dagen op het balkon kunnen zitten.
maar hier is het dan ook windstil.
je bent bijna terug eindelijk.
dan kunnen we weer leuke dingen gaan doen.
ik ben gister goed ziek geweworden is echt niet leuk.
ik ga zoo maar eens lekker lopen want hier schijnt nu heerlijk de zon ik moet vitaminen op doen.
tot snel xxx joost -
23 Maart 2006 - 12:36
Chantal:
heeee lieverd
wat lijkt het toch raar voor je om al weer aan de terugreis te gaan denken terwijl ik me had voorgenomen om eens langs te komen! mis iets voor later!!!!!
heb je echt gemist (zeg t nog maar een keertje) ga maandag ook erg hard voor je zingen misschien hoor je het dan wel...
gelukkig begint de zon te schijnen, nog steeds erg koud
maar als ik op mijn stage achter het raam waar de zon op staat, met zonnebril naar buiten kijk krijg ik een echt vakantiegevoel resultaat::: ik doe niets meer die dag!!!
liefje ik wens je echt het allerbeste nog tijdens je laatste lootjes en kijk maar eens goed rond wat je allemaal heb meegemaakt!!! lijkt me zo onwijs tof!
(toch ff een reactie, je ziet er echt mooi uit hoor liefje!!!)
kus tal -
23 Maart 2006 - 20:38
Mieke:
Ha Sandra,
Jeetje, nooit gedacht dat iemand zo blij kon zijn met het vooruitzicht op aardappels en groentes!!! Komt nu echt wel snel dichterbij... Nog maar ff en je komt al weer naar dit kouwe landje. Want koud dat is het nog wel hoor!! Ondanks dat de lente is begonnen, stond ik vanochtend toch mn auto te krabben!!!! Brrr...niks lente!!
Mooi hoor die schildpadden!! Zoals alle foto's, waren deze ook weer indrukkend!! Echt super hoor...
Nou, meid, gooi nog wat liters van die drank naar binnen, stop je vol met kouseband en kippen, doe nog een salsa, maar GENIET vooral nog van je laatste weken/daagjes daar!!! Dan zie ik je snel weer in Nederland!!
Veel groetjes, Mieke -
25 Maart 2006 - 11:23
Marjolein:
heej lieve meis! zonde van de regen, maar het klinkt allemaal wel super, behalve dan de 112 liter cola... en van je tien kilo zie je op de foto's niks, dus waarschijnlijk is de weegschaal gewoon kaputt!!vind het echt fijn dat je er zo snel weer bent, kan echt niet wachten, geniet nog van je tijd daar! enne, die 2000 foto's, moeten die in een keer?!?!
Kus -
27 Maart 2006 - 07:08
Sandra:
Happy Birthday! Have a nice day!
Kiss Sandra -
27 Maart 2006 - 07:24
Chantal:
lang zal ze leven
lang zal ze leven
lang zal ze leven in de gloria
in de gloria, in de gloria
hiep hiep hoera, hiep hiep hoera!!!
kus tal -
27 Maart 2006 - 08:15
MARIEL:
JARIGE JOP!!! GEFELICITEERD!!! Geniet van je verjaardag in het zonnetje!! En geniet van je laatste dagen switi sranan! Spreek je snel!! DIKKE KUS -
27 Maart 2006 - 08:23
Passie:
ik wordt altijd wakker met een wijsje in mijn hoofd loop de hele dag te zingen en te fluiten elke morgen wakker met een wijsje in mijn hoofd als ik binnekom dan rinkelen de ruiten , het is gewoon een wonder het is gewoon geluk wakker met een wijsje en mijn dag kan niet meer stuk!!
HEEEEEEE switi!! ouwe zuipert (over de 50 liter borgoe is wel veel)
je bent jarig !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jammer dat we er niet zijn om je allemaal stomme cadeautjes te geven...
jammer dat we er niet zijn om vanavond keihard met je los te gaan in La Caff ,
Als Fabion deze zomer in Nederland is gaan we weer een reunie houden en dan kun je erbij zijn !!JE BENT ERBIJ!!!!
vertel eens wat over de mannen Sandra, want wij zijna llemaal erg benieuwd
KUS BOSI BRASA van:
Sjoerd, Dennis, Dennis, Pablo, Patrick, John, Rene, Michiel, Mark, JORIS, Maiko en mij!!!!! -
27 Maart 2006 - 08:25
Passie:
en van Harold JA TOCH NIET DAN JE WEET TOCH -
27 Maart 2006 - 11:13
Hanny Pastoors:
hoi Sandra
Mooi land hoor. Ik zou niet terugkomen in dit koude landje of je moet een koffer vol zon meenemen . Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag wel leuk om je verjaardag zo te kunnen vieren geniet nog van je laatste dagen
groetjes hans en hanny -
27 Maart 2006 - 16:18
Claudia:
Ik heb het gevoel dat het al weer lang geleden is dat ik heb gereageerd.
Je gaat echt al bijna weer terug! Wat is de tijd snel gegaan he?
Vraag me af of je mijn kaart nog gehad hebt.
Weet je al of je naar Turkije komt? Lijkt me leuk je snel weer te zien.
En ook je 2000 fotos
xxx Claudia -
27 Maart 2006 - 17:50
Nicole:
Heey meissie,
van harte gefeliciteerd met je verjaardag!! ik hoop dat je er van geniet daar in suriname, maar dat zal ongetwijfeld zo zijn. volgende week ben je weer thuis. de laatste weken gaan echt voorbij als een speer!!!
meissie geniet ervan he en een fijne dag!!!
xx nicole -
27 Maart 2006 - 22:25
Rick En Marianne:
Hoi nichtje hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag. Wij hopen dat je een gezellige dag hebt of hebt gehad. En over die 10kg meermoet jeje maar geen zorgen maken want jeoom weegtaanmerkelijk meer. groetjes rick en marianne -
28 Maart 2006 - 10:48
Heey lieve mensen!
Thanks voor alle kaartjes, e-cards, telefoontjes, krabbels op mijn hyves en smsjes op mijn verjaardag! Heb een leuke en natuurlijk zonnige dag gehad!
Jammer genoeg kan ik niet meer terug smsen, dus dan weten jullie dat.
Tot volgende week vrijdag!
Liefs San -
29 Maart 2006 - 21:31
Sanne Bongers:
Hay meis, mooi dat je nog zo geniet van je laatste weken! En impressive lijstje hoor hahaha. Hoop dat je een leuke verjaardag hebt gehad, mijn ecard was iig aangekomen :) kus -
30 Maart 2006 - 09:08
Tal:
hee san
heb je me horen zingen, of lag je nog lekker te slapen
zal wel gek zijn om weer even in een ander ritme te komen! aangezien ik nu al bijna een halve dag stage erop heb zitten. en jij waarschijnlijk nog lekker ligt te slapen om 7uur s ochtends!!
je feestje staat al gereserveerd in mijn agenda hoor!
kus tal