Heey Bakra's - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Sandra - WaarBenJij.nu Heey Bakra's - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Sandra - WaarBenJij.nu

Heey Bakra's

Blijf op de hoogte en volg Sandra

04 Oktober 2005 | Suriname, Paramaribo

Hoe is het allemaal met jullie? Met mij gaat het super, heb het echt onwijs naar mijn zin hier! Bakra betekent trouwens blanke. Dat roepen ze hier regelmatig naar je, maar ik heb het er met Surinamers over gehad en ze bedoelen dat niet als scheldwoord. Echt grappig trouwens als een Surinamers zegt dat je bruin bent geworden, dan zeggen ze: je bent gebrand.
Mijn weekend was weer super, zoals gewoonlijk ;) Vrijdagavond was het echt super. Twee jongens hadden super uitgebreid gekookt. Echt, ze hadden een 10-gangen diner gekookt en alles leuk aangekleed, tafel gedekt enz. We hebben echt de meest exclusieve dingen op: een geitenkaas met spinazie bladerdeeg flapje, gevulde eieren, mexicaanse steak, een megacocktail, salades, watermeloen gedrenkt in woda, en natuurlijk coupe bakra (vanille ijs en cocolade-saus, enz. En tot slot hadden ze gelukskoekjes gemaakt.
Zaterdag moest ik om 10 uur al klaar staan bij mijn werk, ik ging namelijk met een collega van mij naar Plantage Waterland, in de buurt van Domburg (ongeveer een uur rijden van Paramaribo). Dat is een nieuw recreatieoord, nog helemaal in ontwikkeling. In het kader van toeristische productontwikkeling erg leuk om te horen wat voor plannen ze allemaal hadden, ze wilden zelfs boomhutten plaatsen, echt cool. Maar er was wel strand en rust en geweldige vogels. Heerlijk heel de dag in mijn hangmat liggen genieten. Ja, dat was de eerste keer dat mijn hangmat opgehangen werd (heb het natuurlijk door iemand laten ophangen, want je zou er maar moe van kunnen worden, ben tenslotten in Suriname ;)Er was voor de rest bijna niemand, zoiezo niet op het strandje, heerlijk!
Grappig trouwens dat sommige van jullie Yorin Travel hebben gezien. Ik heb de tv-ploeg gezien. Ik heb zelf met ze in het zwembad gelegen. Ik heb gehoord dat ze het onwijs naar hun zin hadden in Suriname en na 5 dagen door moesten naar Trinidad, maar dat ze hebben geprobeerd de vlucht te wijzigen en langer in Suriname te blijven, maar dat is niet meer gelukt. Dus dan horen jullie het eens van een ander dat Suriname super is :)
Zaterdagavond was het Parbo feest, echt een supergroot festival op het onafhankelijkheidsplein, met videoschermen, muziek en Parbo natuurlijk. Alhoewel die moest nog aangeleverd worden om 12 u en was lauw (typisch Suriname...) Het feest was ter ere van het 50-jarig bestaan van Parbo bier, en het was de laatste dag van de zomervakantie. Het is nu echt helemaal druk op de weg, want de kinderen gaan dus weer naar school. Zo lief overal van die mooie bruine kindjes in schooluniform. Na het parbo feest zijn we weer naar Touche gegaan, en weer een geweldige nacht gehad!
Gisterenavond moest ik afdansen en ik ben door!!! Ik ga nu bij de semi-gevorderden salsa-dansen! Daarna weer een verjaardag, er zijn heel veel studenten in oktober jarig.
Vandaag kwam bij mij op het werk de nieuwe minister van T.C.T. (toerisme communicatie en transport) langs. Ze is bezig met een kennismakingstour. Dus we zijn al heel de week bezig geweest met opruimen, alles werd in een hok gestauwd, haha. Vanmorgen heb ik nog snel gordijnen opgehangen. De surinamers zelf mopperden: waarom zijn wij Surinamers nou altijd op het allerlaatste moment nog wat aan het doen...hahaha. Ik heb maandag nog een welkom minister T.C.T. bord moeten maken voor haar. Ze is vandaag heel lang geweest en ze is trouwens pas 28 jaar, met een heel gevolg kwam ze langs. Er werden wat toespraken gehouden en verder natuurlijk lekker drinken en eten!
Wat wel minder is, is dat op dit moment 7 van de 12 studenten bij mijn thuis ziek zijn, er zijn er 2 die dengue hebben en echt koorts dus. Hoop maar dat het niet besmettelijk is... Maar verder gaat alles hier ok!
Ik mag eind november (weet niet of jullie er dan zijn mam en jolein?) mee met het meisje van mijn werk (een studente van de surinaamse universiteit). Ze is Javaanse en vroeg of ik kwam slapen bij haar in Domburg en dan een ritueel van de Javaanse cultuur mee wil maken, haar zus is namelijk zwanger en bij 7 maanden dan gaan ze iets doen. Lijkt me echt super om mee te maken!

Hoop dat het met jullie ook allemaal goed gaat!!!

Liefs San

• 05 Oktober 2005 - 07:01

Mama:

Lieve Sandra,
    Zit nu op mijn werk en heb je nieuw bericht gelezen. Zoals elke keer weer alleen maar goede berichten. Zo leuk wat je allemaal meemaakt.De foto's zijn ook weer erg mooi.
    Zal ook eens die surinaamse mentaliteit op mijn werk gaan uitproberen:). Denk alleen niet dat het gaat lukken.
    Dikke kus en knuffel Mama

• 05 Oktober 2005 - 09:23

Joleintje:

Hey Sannie!
    Het houd echt niet op he, met de leuke berichten?!En gelukkog maar!:)
    En weet je nog dat je zei,is het niet erg als ik over een week weer thuis ben..
    En kijk nu eens!
    Het ziet er echt super uit daar!En ik ga het dus ook in het echt ondervinden!:)
    En wat betreft dat iedereen ziek is,jij wordt niet snel ziek, dus ook dit zal aan jou voorbijgaan denk ik!:)
    Ik heb wel mn eerste herfst verkoudheid binnen...pff voel me nie helmaal lekker, maar dat komt goed!
    Vond t trouwens echt leuk om je weer ff aan de telefoon te hebben gehad!:)
    Spreek je snel weer, stoere grote zus van me!
    Dikke Xus Jolein

• 05 Oktober 2005 - 10:02

Marjolein:

Heej lieve stoere meid van je!!!!
    Daar zit je dan, met je stoere hoofd in Suriname! En het worden steeds maar leukere berichtjes! Echt supergoed van je, ben zo ontzettend trots! Geniet lekker van je tijd he! De surinaamse mentaliteit lijkt mij ook wel wat, hoef ik mezelf tenminste niet meer achterna te lopen! Beloof me alleen wel een ding: Hoe leuk je het ook hebt, kom je wel weer terug naar Nederland? Of zal ik maar gewoon bij jou in Suriname komen wonen? Zoek maar vast een vacature voor een enthousiaste juffie!!!
    Ga zo door meissie!
    Dikke kus, Marjolein

• 05 Oktober 2005 - 10:03

Hoi Sandra:

Leuk om ook iets over je stage te horen.
    Die kinderen gaan ook laat naar school? Lange vakantie gehad of niet?
    Mijn collegaatje die nogal bereisd zijn,zeggen dat het besmettelijk is, dus kijk maar uit dat je niet ziek wordt!!
    Hier noemen ze ons jabanci, dat betekent vreemdeling, ik haat dat als ze het zeggen, maar ze bedoelen het niet verkeerd.
    Gefeliciteerd met je salsa diploma.
    Groetjes voor deze keer weer.
    xxx Claudia

• 05 Oktober 2005 - 11:17

Tallie:

hi sannie
    ben dus naar de orthopeet geweest en t ligt aan mijn spieren omdat ik te weinig drink kunnen mijn afvalstoffen niet weg, ik moet daardoor 2 liter water drinken geen kaugom meer en niet ROKEN!!!!!kei moeilijk
    nu krijg ik ook 2 x per week fysio, weet ook niet precies wat t is verzuurde spieren? maar ik laat t wel weten
    heb t nu kei moeilijk hoor sonder sigaret

• 05 Oktober 2005 - 15:58

Nicole:

hee san

ik lees dat alles goed met je gaat. en dat je het heel erg naar je zin hebt. ik vind het ook erg knap van je dat je het daar in suriname allemaal kan rooien. ik weet het want het kost een hoop uithoudings vermogen. ik begin nu aan mijn laatste 4 dagen hier in het hotel. heb vandaag mijn laatste evaluatieformulier ingeleverd. die zal ook weer goed zijn. en dan vertrek ik maandag naar athene. eerst heb ik vrijdag avond nog een afscheids feestje met mijn collega's. ik heb er nu al zin. ik ga denk ik maar zakdoekjes in slaan. en dan is het zo weer 17 oktober en dan zit het er voor mij al weer op. jeetje de tijd gaat echt heel snel... voor je het weet ben je al weer thuis. en daar heb je dan zolang tegen op gezien om weg te gaan. en dan ben je gewoon weer thuis op je eigen stekkie...

nou meissie hou het zo vol... je leert er een hele hoop van...

tot de volgende keer! dan vanut athene!!
    dikke kus Nicole

• 05 Oktober 2005 - 17:12

Sanne Bongers:

Hay San, echt raar om je zo op die foto's te zien, dat je er dus gewoon echt bent! Je bent trouwens echt al bruin geworden hoor! Oh sorry gebrand hahaha. Enne ik dacht dat je zei dat ze daar geen strand hadden... nou ik zie wel dat je het daar super hebt! Zusje van vriendin uit mijn vriendengroep zit nu ook in Paramaribo en die was ook naar dat parbo feest en touche geweest, wel grappig dat jullie daar allebei zijn maar elkaar niet kennen. Have fun, kus sanne

• 05 Oktober 2005 - 18:27

Sandra V:

hey Sannie! Super leuk om weer te lezen. Wat ziet Suriname er ook mooi uit op die fotos! Ben je trouwens nog met je hoofd in de krant gekomen. Gefeliciteerd met je certificaat. Dat bewijst nu dat jij ons al helemaal les kan geven!
    Weer heel veel plezier de komende week.
    Weet dat ik kei trots op je ben!
    Kiss moi

• 05 Oktober 2005 - 19:24

Rieky Van C&a:

Hej sandra
    Ben blij dat het je nog steeds goed gaat in dat warme suriname!! Veel plezier verder en succes met het salsa-dansen, maar dat komt zekers goed

kus..riekyxx

• 05 Oktober 2005 - 19:34

Ria:

hoi sandra.Alweer alleen maar goeie berichten van jou. wat fijn om dit te horen dat je het er zo goed naar je zin hebt.je maakt ook allemaal dingen mee die je graag doe zoals nieuwe dingen ontdekken en zien en gezellig samen eten en alles uitproberen van eten. Geniet er maar lekker van en op de foto's kan ik ook zien dat je dit ook echt doet.Ik ben al bijna jaloers op jou maar ik gun het je van harte je hebt dit ook verdient want jij hebt zelf deze stap genomen om hier naar toe te gaan. ga zo door en heel veel liefs van Ria.

• 09 Oktober 2005 - 10:06

Danielle:

He hoi!
    Wat heerlijk dat je het zo leuk hebt. Ik wordt jaloers als ik naar je foto's kijk wat een rust straalt dat uit en je ziet er zelf ook goed uit lekker bruin kleurtje! Maar hier ook niet echt te klagen hoor gisteren nog tot laat op een (verwarmd) terrasje gezeten dus dat is prima. Verder niet veel nieuws hier veel plezier nog, blijf vooral koortsvrij en geniet ervan!
    Groetjes je nichtje

• 10 Oktober 2005 - 09:50

Eva:

hee sandra, hoeist?? Volgens mij wel heel goed.Vind het fijn om te lezen dat je het zo naar je zin hebt. Mijn moeder gaat de 18de ook naar suriname paramaribo, doe dr de groeten he als je haar ziet haha. Nog veel plezier dikke kus Eva van de c&a