Soms (of eigenlijk vaak) snap ik niks van dit land
Blijf op de hoogte en volg Sandra
23 September 2005 | Suriname, Paramaribo
Op mijn stage heb ik vandaag echt gelachen. Ik heb samen met Karen een advertentie opgesteld. Echt dat gaat zo primitief eigenlijk. Gewoon in Word. Ik ken Word heel goed, maar af en toe, wordt ik gek van dat programma. Een afbeelding ging heel de tijd verplaatsen, echt zooo irritant. En een ander logo wilde maar niet omdraaien. Dus Karen en ik lachen, ze is maar zo naar de drukker gegaan, met het logo omgedraaid. Ze zei: ik ga wel even slijmen bij die mensen en vragen of ze hem om willen draaien.
Ik ben net even naar de stad geweest om touw voor mijn hangmat te kopen. Ja, mijn hangmat heb ik al een week of twee, maar touw dus nog niet. Ik ben echt bezig te integreren hier in Suriname, dat merk je wel… Dat gaat hier in de winkel dus zo apart, eerst vraag je om datgene wat je wil hebben bij een dame aan de balie. Dan geeft ze je een stukje papier mee, waar ze op schrijft wat je wil kopen en hoe duur het is. Dan ga je naar de kassa met dat stukje papier. Daar betaal je het. Een andere dame pakt het in voor je en stempelt je bonnetje af en de aankoop van een stuk touw is rond. Ja, de woorden: efficiënt werken dat kennen ze hier niet!!! Je wilt ook echt niet weten hoeveel personeel er in een klein winkeltje aanwezig is.
Wat ook grappig is, ze adverteren met stukken papier vaak op ramen: …is net uitgepakt, oftewel er is iets nieuws in de winkel.
Nou ik dit zo allemaal aan het typen ben, komt er me toch een regenbui uit de lucht vallen! Terwijl ik naar het busje liep, werd ik wederom gek. Om de 5 sec. (en dat is niet overdreven) roepen ze: taxi, taxi naar schiphol. Grrr, echt af en toe wordt je gek van die mensen, de viezigheid en de stank hier overal. En van de muggen ook trouwens. Ik heb hier elke minuut van de dag jeuk, heb het elke minuut van de dag warm (behalve op mijn stage, waar het met airco zo’n 15 graden is) en ik heb zo vaak trek hier. Ik eet hier 8 tot 10 boterhammen met chocoladepasta op een dag. Niet normaal hè, normaal at ik dat namelijk in 1 week nog maar amper. Maar ik weet niet wat het is, het is die warmte ofzo. Maar verder hoor je mij niet klagen hor, ik zie elke dag een blauwe lucht met palmbomen :D
Ik wilde eigenlijk niet naar het internetcafé vandaag, maar omdat ik dus op mijn stage niet meer naar school kon mailen, moest ik toch ff gaan. Dus next time (denk maandag) meer foto’s en verhalen!
Straks weer salsales :) En waarschijnlijk ga ik morgen een tocht maken per boot over de Suriname rivier en zondag ga ik een dagje weg. Waarschijnlijk naar de Jodensavanne, een indianendorp en zwemmen ergens.
Liefs San
23 September 2005 - 19:37
Joleintje:
Hey Sannie!!
Ben ik tocfh weer de eerste!Wel grappig dat winkelen daar! haha
En ik sta er inderdaad van te kijken dat je zoveel boterhammen eet ineens:)
Ben blij dat je het nog steeds zo naar je zin hebt en dat het op je stage( daarvoor zat je er toch;) haha) ook wel goed gaat! Hier heb ik het ook weer lekker druk met school..
Ben nu net weer trug van het werken en ga zo nog ff uit met Marijke en Serviel.Ga een drankje op je drinken hoor meis!Ga snel weer smsen,of bellen of mailen:)
Dikke Xus je zusje!!:) -
23 September 2005 - 19:54
Mama:
Lieve Sandra,
Jij en brood eten, dat is wel heel bijzonder. Hebben ze daar geen ander broodbeleg dan chocoladepasta?
Dacht dat je wel zou wennen aan de warmte, dat wordt dus nog wat voor Jolein en mij. Kunnen we het vergelijken met de sauna in Scheveningen? Om ons goed voor te bereiden, moeten we dus maar vaak naar de sauna.
We zullen ook wel liters muggenolie meenemen, al hoop ik dat ze me niet gaan steken. Heb er hier bijna nooit last van.
Een dikke kus en knuffel. Mama -
23 September 2005 - 19:54
Mama:
Lieve Sandra,
Een dikke kus en knuffel. Mama -
24 September 2005 - 09:21
Ria:
Hoi sandra. Ik zie het af en toe helemaal voor me hoe het daar in Suriname toegaat zoals jij het beschrijft.zoals dat schoonmaken op je stage.Dan is het inderdaad stressen om alles op tijd in te pakken.Maar goed je heb weer iets meegemaakt wat hier niet gebeurd.Wij hadden deze week vrij en zijn nog naar Donja in Terneuzen geweest ook naar Middelburg en daar een rondvaart gemaakt.Het was een gezellig weekje.Hoop dat jij ook een fijn weekend tegemoet ga met je uitjes.we horen wel hoe dit was.Liefs Ria. -
24 September 2005 - 12:37
Nicole:
hee sandra
sorry dat ik deze week niets van me heb laten horen maar ik heb net mijn ouders uitgezwaaid. ze zijn hier geweest deze week. ik heb er erg van genoten en het was ook eigenlijk wel heel emotioneel. ik moest net afscheid nemen voor maar 3 weken maar het was net of ik weer voor een half jaar afscheid moest nemen. echt niet grappig!!
ik lees dat het allemaal goed met je gaat en dat je het naar je zin hebt kan ik zien aan je lange verhalen... ik weet zeker dat dit blijft. ik kan je helaas geen nieuwtjes vertellen, want ik ben zelf ook niet in NL maar wat ik van mijn ouders mag geloven is er niet veel spectaculairs meer gebeurt. mijn zusje heeft me bijgepraat bij gtst en ik begrijp er echt nix meer van. ik denk dat ik maar stop met kijken!!
en dat je nix begrijpt van de cultuur en het land daar kan ik me iets bij voorstellen want dat doe ik ook nog steeds niet! maar ondanks dat gaat alles helemaal goed komen met ons!!
meissie spreek je snel weer!!
kussies nicole live from greece -
24 September 2005 - 15:11
Suzanne:
He meiske,
Het is zo goed om te horen dat je het zo onwijs naar je zin hebt!!!! Ik heb gisteren mijn papieren opgehaald voor mijn tweede stage en 18 maart zit het er voor mij alweer op! Dan ben je ook weer bijna terug. De tijd vliegt echt voorbij, en zeker als je het naar je zin hebt!
Geniet ook weer van de komende week en ik lees heel graag je volgende verhalen weer!
p.s. je moet schrijfster worden, moet zo lachen om je manier van schrijven, echt leuk!
Groetjes en dikke kus Suzanne -
24 September 2005 - 15:51
Sandra:
Sannie!Jeetje zeg, die mannen die komen spuiten! dat is ook wat... jammer dat ik je oproep gemist heb. Jij net thuis van uitgaan en ik al aan het werk! De taken zijn weer goed verdeeld merk ik wel!Weer veel plezier de komende tijd. Ik ga opschieten want ga zo uiteten! Dikke kus Sannie -
24 September 2005 - 17:27
Mieke:
He Sandra! Leuke berichten weer! Heb verder eigenlijk weinig te melden. Veel plezier vant weekend! Ben benieuwd naar de avonturen en de foto's!!
Groetjes xxx Mieke -
24 September 2005 - 19:00
Jan:
Hoi San,
Weer genoten van je berichtje. Ben nu bezig met een mailtje. Ik was al bang dat je te optimistich werd maar gelukkig heb je ook nog genoeg te mopperen. Zo ken ik je weer ! Een dikke kus en een flinke knuffel. -
25 September 2005 - 06:56
Marjolein:
Hai lieverd van me!!Lijkt me echt apart, zo'n stage, maar goed dat je zo flink eet want eigenlijk was je veel te mager toen je wegging. Kom maar lekker terug als zo'n surinaams moeke!!K ga je nu een hele lange mail sturen vanaf mijn werk, heb namelijk echt heeeeeeel veel te vertellen. Mis je meisje, maar geniet van alles wat je doet, het komt nooit meer terug! Dikke kus Marjolein -
25 September 2005 - 10:57
Claudia:
Hoi Sandra
Weer wat herkenbaars! Dat wat ze kwamen spuiten, was waarschijnlijk bestrijdingsmiddel tegen de insekten, dat doen ze hier ook wel eens. Dat doen ze dat ook in de hotels en appartementen en ook buiten. Als er minder muggen zijn nu, dan is het dat geweest!
Dat van Word is ook zoooo herkenbaar, mij heeft het ook lang geduurd voordat ik alles doorhad, terwijl ik ook dacht dat ik Word zo goed kende. En dan is hier het programma nog wel in het Turks!
Ik heb net Turkse kebab achter de kiezen. Hard werken maakt je hongerig! Dat zal het zijn!
Groetjes weer voor nu.
Morgen weer een bericht!
xxx Claudia -
25 September 2005 - 15:54
Joosy:
heyyz sandra sorrij dat ik nu pas wat laat horen maar mijn computer was n tijd stuk en nu heb ik je weer gevonden.
ik mis je al wel hoor t is allemaal zo leeg iedereen vertrekt en zit ik nog op mijn balkonneke hihihihi.
ik vindt t echt knap hoor dat je t kan.
ps ik heb gevlogen met n vliegtuigje dus ik durf nu zo in te stappen hihii.
als je terug bent gaan we weer dansen met muziek opt balkon he.
liefs xxx jooostje -
25 September 2005 - 16:08
Sanne Bongers:
Hay san, had je verhaal al gelezen maar nog geen tijd gehad om te reageren. School is nog steeds saai maar best druk, had wel mijn engelse mondeling het beste van de klas gedaan jippie. Ach na al dat gedoe in de winkel heb je nu iig wel een lekkere chill hangmat! En you've got the sun! Lekker zweeten haha. Have fun, kus sanne -
26 September 2005 - 11:00
Chantal:
hi san
ik kwam zaterdag op het werk en toen bleek je kaartje al aangekomen te zijn, het hing al op het prikbord dus niemand had t gezien wanneer hij is gekomen weet ik dus niet, maar wel snel iig
leuk dat je even naar sanne belde!!!!!
zei zaterdag tegen sanne ik mis iets op t werk, en eigenlijk was jij dat. het gaat allemaal gewoon door enzo, maar iets ontbrak er en dat was jij natuurlijk!!!!
kus