Watskeburt...2 keer uit de hangmat geplurd... - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Sandra - WaarBenJij.nu Watskeburt...2 keer uit de hangmat geplurd... - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Sandra - WaarBenJij.nu

Watskeburt...2 keer uit de hangmat geplurd...

Blijf op de hoogte en volg Sandra

31 Oktober 2005 | Suriname, Paramaribo

Ik heb echt een superweekend gehad!!! Ben weer naar het binnenland geweest, van vrijdagochtend t/m zondagavond. We zijn met een groep van ongeveer 55 studenten vertrokken richting Atjoni en dan weer verder per korjaal naar Tang Luku, een bosnegerdorpje, echt geweldig! Onderweg zag ik nog een aap in een boom, super!

De boys stonden vrijdagochtend met zijn allen in legeroutfit klaar om naar de jungle te gaan, hahaha. Na een reis van een uur of 6 kwamen we aan per korjaal, dus in Tang Luku, maar niet allemaal droog. We vertrokken met 3 korjaals en eentje was vast komen te zitten en alles scheen in de rivier te drijven, maar dit heb ik niet gezien. Aangekomen op het eiland heb ik mijn hangmat zelf opgehangen en ben ik lekker in de sula(=stroomversnelling)gaan liggen, heerlijk! Lekker baden na zo'n reis! S'avonds werd er nog een verhaal verteld over de geschiedenis van het dorp en nog wat gedronken en daarna vond mijn eerste poging: slapen in een hangmat plaats! Kan zeggen dat het heerlijk slaapt, maar dat het vrij laat was geworden en ik natuurlijk het verkeerde plekje had uitgezocht, bij de uitgang en dus maar zo'n 2 uur heb geslapen. Om 6uur werd ik gewekt door de zon en ben ik lekker gaan baden, lekker je haren wassen in de sula en tandenpoetsen, als je bedenkt wat voor luxe je in Nederland hebt... Maar ik heb die niet nodig hor, heerlijk zo wakker worden!
S'middags zijn we een wandeling gaan maken door de dorpen in de buurt: Gunsi en Laduwani. Echt wederom mooi om te zien...en die bruine kindjes...ik wil er echt een mee naar huis hor, vind ze zo mooi en lief! S'middags heb ik nog geprobeerd om met Kim in een hangmat te gaan liggen, maar we vielen eruit. En s'avonds ben ik nog een keer uit een hangmat gevallen, maar het ligt heerlijk hor een hangmat!
S'avonds vond er een feest plaats, echt super! Alle bandleden van de dorpen in de beurt kwamen ook en het was echt een groot feest. Heel het dorp was uitgelopen en maar schudden met die billen! Echt leuk joh, heb nog met allemaal bosnegervrouwen gedanst en gevraagd hoe ze dat toch deden met hun kont, maar denk dat wij bakra's daar gewoon niet toe in staat zijn, want deed het ze toch niet na...
Heb trouwens ook nog veel beestjes gezien, onwijs grote spinnen en andere beestjes, maar gelukkig ben ik er niet bang voor. En heb een papagaai gezien (zie foto).
De volgende dag zijn we een tocht van ongeveer 3 uur gaan maken door het regenwoud, echt geweldig! Zo mooi die natuur! Alleen keek ik voornamelijk naar de grond, ben zo onhandig zoals jullie weten en had niet zo'n zin om nog een keer te vallen. We liepen naar het dorpje Jaw Jaw, en daar heb ik nog heerlijk in de sula's daar gelegen. Het weekend hebben we trouwens voor de verandering weer eens heerlijk gegeten!

Trouwens vorig weekend had ik zaterdagavond een feest, want er waren 5 studenten jarig geweest en die hadden een cafe afgehuurd. Fotos zijn te vinden op: www.thejunglesuriname.com, dan op party shots, dan La Caff 22 oktober.
Had trouwens afgelopen donderdag weer een salsatest en ben weer GESLAAGD! Ben nu door naar gevorderd!!!

Hoe gaat het allemaal met jullie? Ik heb begrepen dat het nog heerlijk weer is daar.

Kus San

• 31 Oktober 2005 - 21:03

Lautjuh:

Hey lieve schat!!

Alles gaat nog steeds super goed lees ik, lekker aan het overleven in de jungle soort expeditie Robinson hihi. je bent een goede survivaler lees ik ;). Hier gaat alles wel goed, ben nu alleen al bijna 2 weken ziek, zoals je in de sms ook las. 'T begon met een griepje maar heb nu een zware oorontsteking en er zit dus weer een gaatje in mijn oor. Als de oorontsteking over is kunnen ze pas zien hoe groot t gaatje is, als t klein is groeit t vanzelf dicht. Als t te groot is moeten ze weer opereren, niet zo'n goed nieuws dus. De arts in het ziekenhuis zag het positief in als t gat niet groter werd, dus de ontsteking moet zo snel mogelijk weg. Heb daarom 2 peniciline kuren gehad en druppels, lig daarom heel de dag op bed duf te wezen van de medicijnen, beetje gaar. Kaat komt morgen op ziekenbezoek dus das wel gezellie!! Verder verveel ik me dood, kan nix doen. t was gister super lekker weer en iedereen ging allemaal leuke dingen doen en ik zat thuis :(. Verder gaat alles wel okeej hoor hahaha.
    Die kindjes zijn echt super schattig, neem er maar 2 mee, eentje voor mij die jongens kunnen teminste dansen ;)
    Ik ga morgen je foto's op die site eens ff bekijken en zien hoe erug jij je misdraagt daar :P, met al die wijntjes en surimaanse likeuren. nu gaak lekker slapen verder met mijn dagritueel want zoooooo saai wordt.

Hele Dikke Kus van mij

Proud of Ya!!

• 31 Oktober 2005 - 21:07

Je Zusje:

Hey Zussie!
    Heb je net weer ff gesproken, was kort maar wel weer gezellig!:)
    Je hebt echt weer een leuk berichtje neer gezet en de foto's zijn ook super mooi!
    Het zijn inderdaad mooie kindjes! En je zegt allemaal wel dat je bent aangekomen maar op de foto vind ik je nog even dun en mooi als je al was:)!
    Tot over een paar weekjes al!
    Dikke Xus en een knuffel je zusje

• 31 Oktober 2005 - 22:17

Mama:

Hey Schat,
    Gefeliciteerd met je salsa.
    Weer erg mooie foto's.
    Nog even en ik kan al dat moois met eigen ogen aanschouwen. Heb er erg veel zin in.
    Heb even de foto's van het feest bekeken.Leuke foto's, maar ik dacht dat het daar wat wilder aan toe ging.:)
    Hoop dat je niet te veel last hebt van de korte regentijd.
    Ik mail je nog.
    Dikke kus Mama

• 31 Oktober 2005 - 22:54

Sannie:

He Lieverd. Kei leuk al die verhalen weer. En die foto's echt zo gaaf. Ik zou er ook wel willen zitten. Jij ziet echt zoveel daar en doet zulke leuke dingen dat ik helemaal jaloers ben! Maar jou gun ik het uiteraard!!!!
    Ik mail je van de week nog.
    dikke kus je naamgenootje

• 01 November 2005 - 08:15

Tallie:

heee lieve san
    idd je bent echt nog niet aangekomen!!
    je verhalen blijven echt elke keer weer leuk en het eerste wat ik doe als ik stage loop is op jou site kijken! elke dag weer
    als ik de tijd kan vinden stuur ik je weer een mega mail! maar heb t zo druk !
    lieverd heel veel plezier nog daarzo!
    kus tallie
    ga nu ff je feestfotos kijken!

• 01 November 2005 - 13:32

Tallie:

jaja je bent echt trouw sannie
    heb even geteld(wilde even wat anders dan leren voor een toets!) je hebt al 15 berichtjes getypt met daarbij 70 foto's gestuurd!!!!!! goed man!
    ik dacht dat is 2 weken en dan hoor ik niets meer van die san! ahah
    ga zo door en hoop je snel te spreken!!!
    kus tallie weer

• 01 November 2005 - 17:44

Sanne Bongers:

Hay san, echt leuk joh! Mooie foto's ook! Voor mij gaat het avontuur ook bijna beginnen, over 11 dagen zit ik in het vliegtuig! Ik heb vandaag de laatste spulletjes gekocht, dus mijn koffer inpakken en dan ben ik er klaar voor :) Ik blijf je site zeker volgen hoor!
    kus sanne

• 01 November 2005 - 18:29

Danielle:

He San,
    Frank vraagt zich af of je al leuke jongens hebt geschaakt? (die vraag komt dus niet van mij he!) Ik word helemaal blij van je mailtjes wat een leuke dingen doe je allemaal. En wat goed dat je zo kan omschakelen en meegaat in de cultuur van een land. Straks kan je in nederland helemaal niet meer tegen de luxe!Gelukkig voor jou duurt dat ook nog even. Hier is het weer inderdaad nog lekker al begint het nu wel weer wat frisser te worden. De feestdagen beginnen langzaam ook in zicht te komen gaan jullie daar ook nog iets aan doen? Ik lees dat je moeder en zusje binnenkort komen gezellig hoor zal je wel zin in hebben. Nou heel veel plezier genietse weer!
    Groetjes Danielle

• 01 November 2005 - 20:26

Ria:

Hoi Sandra. Is je voet al helemaal genezen? ik denk het wel als ik deze verhalen weer van je leest.Gelukkig maar en ik snap wel dat je nu voorzichtig doe met die gladde stenen. Lijkt mij ook super om in zo'n hangmat te liggen rusten met zo'n mooie natuur om je heen.sandra blijf genieten van alles daar en hou me maar op de hoogte. Ben steeds weer benieuwd wat je daar allemaal weer meemaakt.Liefs van Ria.

• 03 November 2005 - 11:49

Stijn:

Hee San!

Inmiddels al een beetje uitgeslapen? Of zit je nog met knallende koppijn en n mega kater achter de pc :-)Leuk om je even gesproken te hebben vanmorgen. Heb net je fotoboek doorgebladderd, t ziet er echt supermooi uit daar! Ben benieuwd wat je nog meer hebt geschoten.

Gr
    Stijn

• 03 November 2005 - 19:25

Mieke:

He San, GEWELDIG!!! Absoluut super die foto's!! Wat zou ik daar ook graag een keer willen zijn!! En die verhalen.. Echt leuk joh. Enne..gefeliciteerd met je salsadiploma! Ga je dit weekend ook weer zoiets ondernemen?? Veel plezier daar en geniet ervan, maar dat lukt wel denk ik!!
    Veel groetjes,.. Mieke

• 05 November 2005 - 09:53

Claudia:

Hoi Sandra
    Beetje laat met mijn reaktie maar ben druk geweest met van alles en niets.
    Ik word echt jaloers op al jouw verhalen. Ik maar denken dat het hier zo geweldig is, maar met jouw verhalen valt Turkije in het niet.
    Horen de uitstapjes allemaal bij je stage? Echt leuk hoor!
    Hoop dat je nog veel meer gaat zien...
    xxx Claudia